The Lobby


VÅRA RUMKONFERENSERARRANGEMANGVÅR EXPERTIS

Akvavit & kryddat brännvin

Vad är det för skillnad på akvavit och kryddat brännvin? Vad var döingadricka i Sverige på 1700-talet? Brännvin var medicin och lika nyttigt som det som växte på åkern, det var bara i en annan form. Ordet sup kommer från soppa – ja, vi åt brännvin även som soppa. Suparna var många och kärt barn har många namn som till exempel; helan, halvan, tersen, kvarten, kvinten, rivan, rafflan…


Vi provar fyra olika kryddade brännvinssorter. Vi går också igenom grunderna i provningsmetodik, talar svensk brännvinshistoria, tillverkning, kryddsättningar och gör en jämförelse med våra grannländers traditioner inom detta område. Vi går även igenom mat i kombination med kryddat brännvin.


 

Provningar

300 years in 90 minutes
Relax, Smoke & Drink
Cheezus what a great Wine
Smoke, peat & power
Superpowers in whisk(e)y
American rye whiskey
The Wonderous Japanese
The stock, the grape & you
Sexy Foxy Italy
Spain to the lead
Sweet and gorgeous
Champagneprovning
Cocktail med kanapéer och champagne
Akvavit & kryddat brännvin
Snaps och sillprovning
Sake - En dryck för gudar.
Chokladkåseri
Ursprungsprovning - choklad
Choklad och dryckesprovning
Choklad - Fransk Afton
Choklad - Karibiska Nätter
Choklad och Svenska Drycker

Temakvällar

Wine, Food & Harmony
Bag-pipe, Haggis & Malt whisky
East meets West
Taste of Excellence
Mafioso for an evening
Coffee, Chocolate & Cigars
Samurai for a Night
Gourmet Poker
Age Before Beauty
Classic Movie Night
From Russia with Love
My name is Bond, “James Bond”


The Wine & Business Club

 


Nyhetsbrev

 


Boka rum

Se och läs om alla våra rum


Social Club
The Lobby

Rådmansgatan 46
113 57 Stockholm
Tel 08-34 60 00
Fax 08-34 60 20 
info@thelobby.se

 

Producerad av Norkay © The Lobby 2007 | Cookies