The Lobby


Ursprungsprovning - choklad

Provningen utgår från olika chokladsorter med ursprung från hela världen. Man jämför och betraktar olika råvaruskillnader samt produktionsmetoder. Allting sker med utgångspunkt i ursprungsbegreppet och provningen inleds med en genomgång av historik och kultur¬historiska aspekter. Vidare tar vi också upp vad kakao är och hur den odlas och kultiveras. Hur smakar en choklad gjord på Criollobönan? Vad skiljer årgångsbetecknad estatechoklad från en vanlig choklad. Vad är mjölkchoklad? Hur ser den svenska traditionen ut? Hur viktig är egentligen kakaoprocenten? Vad är kvalitet? Hur ser de olika chokladtyperna ut i Europa? Detta är en mycket grundlig provning som ger deltagarna en större insikt i denna enorma värld av hemligheter, samt berikar varje provare med helt nya smakupplevelser. Provningen tar ca 1 ½ timme.

The Wine & Business Club

 


Nyhetsbrev

 


Boka rum

Se och läs om alla våra rum


Social Club
The Lobby

Rådmansgatan 46
113 57 Stockholm
Tel 08-34 60 00
Fax 08-34 60 20 
info@thelobby.se

 

Producerad av Norkay © The Lobby 2007 | Cookies